Schimbarea incepe cu noi. Conditiile in care trupa ASHA va canta de azi inainte. -Laurentiu-Guran.ro

Schimbarea incepe cu noi. Conditiile in care trupa ASHA va canta de azi inainte.

Dragii nostri prieteni, dragi colegi de breasla,
Au trecut cateva zile de la tragedia din club Colectiv si inca nu ne-am revenit complet din soc. Doi dintre colegii de trupa, impreuna cu prietenele, au fost acolo in acea seara. Un miracol i-a salvat si au reusit sa iasa intregi si nevatamati din acel infern. Din nefericire, prieteni de-ai nostri, colegi de breasla, dar si oameni frumosi pe care nu-i cunoastem au murit din cauza neglijentei noastre, a tuturor. Altii sunt in spitale. De cateva zile ne tot spunem in gand ca nu mai merge asa. Acum ne-am hotarat sa spunem si cu voce tare.
De aproape 12 ani trupa ASHA a concertat aproape prin tot ceea ce inseamna club de muzica live si in multe alte spatii de evenimente din Bucuresti si din tara. Privind in urma, ne dam seama abia acum de cate ori ne-am pus viata in pericol, de cate ori ne-am pus sanatatea in pericol sau chiar ne-am imbolnavit cantand prin multe dintre aceste spatii. Privind in urma, am realizat de cate ori v-am pus voua in pericol viata sau sanatatea, chemandu-va sa fiti alaturi de noi la concertele noastre. Si nu, nu vrem sa va pierdem. Si nu, nu vrem sa ne pierdem.
Am lasat sa treaca un timp si ne-am adunat puterile pentru a face o lista cu cerintele minime pe care trebuie sa le indeplineasca orice spatiu de eveniment, orice organizator de concerte sau orice persoana fizica sau juridica care ne doreste la un eveniment corporate sau privat. Sunt niste reguli de bun simt pentru siguranta noastra si a voastra.
Toate spatiile destinate evenimentelor in cadrul carora vom canta vor trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii:

1. Sa fie autorizate si cu toate avizele necesare functionarii dpdv legal. Sa prezinte ca anexa la contractul de prestari servicii aceste avize in copie. Autorizarea trebuie sa specifice numarul maxim de persoane care pot intra in acel spatiu, conform legii.
Obligatoriu: afisarea la intrarea in club a numarului maxim de persoane pentru care este autorizat spatiul de evenimente.

2. Spatiul de evenimente va trebui sa respecte numarul maxim de persoane din autorizatie. Nu vom mai accepta sa cantam in cluburi pline ochi in care, intr-un caz de forta majora, putem muri cu totii inghesuindu-ne pe o iesire stramta.

3. Niciun fel de eveniment nu se va mai desfasura in cladiri cu risc seismic I, II, III sau neincadrate. Lista completa o gasiti aici:
http://www.pmb.ro/servicii/alte_informatii/lista_imobilelor_exp/docs/Lista_imobilelor_expertizate.pdf

4. Sa fie pregatite corespunzator pentru stingerea incendiilor:
– hidrant functional
– stingatoare cu pulbere sau CO2
– cai de evacuare luminate automat in caz de avarie
– usi ce se deschid din interior spre exterior, neblocate, neincuiate

5. Obligatoriu, langa scena vor fi prezente doua stingatoare cu pulbere sau CO2 de minim 6 kg fiecare

6. Orice prestatie va fi insotita de un contract de prestari servicii in care sa fie specificate clar inclusiv responsabilitatile partilor in caz de incendiu, cutremur, inundatie, etc.

7. Pana la aprobarea legii privind interzicerea fumatului in spatiile publice si pe care o sustinem cu toata forta, in timpul concertelor noastre NU SE FUMEAZA. Asa cum putem merge la teatru / film si nu fumam, se poate rezista 45 de minute cat dureaza o repriza de concert ASHA in care sa nu se fumeze. Aceasta este dorinta noastra si are la baza ratiuni de sanatate a noastra si a celor din jur, dar si ratiuni de securitate in caz de incendiu. In orice tara civilizata se fumeaza in afara clubului si acest fapt nu este vazut ca o problema sau ca vreo ingradire a vreunei libertati.

8. In termen de 3 luni, solicitam tuturor proprietarilor acestor spatii in care se desfasoara evenimente cu muzica live asigurarea acestora pentru toate riscurile, inclusiv pentru cutremur, dar si existenta unei polite de asigurare a raspunderii proprietarilor localurilor fata de terti. Aceasta din urma ar trebui sa devina obligatorie.
Este cel mai bun criteriu ca spatiul respectiv este in regula si respecta toate normele de siguranta.

Foarte important este faptul că acest mesaj este si un apel catre toti colegii nostri, catre toti artistii din Romania, sa se alature demersului nostru si sa accepte sa cante numai in conditii de siguranta atat pentru ei, cat si pentru publicul lor, pentru ca o tragedie ca cea de la Colectiv sa nu se mai intample niciodata. Inainte ca institutiile Statului sa faca ceva, schimbarea trebuie sa vina de la noi. E timpul sa ne unim si sa demonstram ca prietenii nostri nu si-au pierdut viata fara ca noi sa tragem invatamintele corecte si sa evitam astfel de tragedii.

Daca ti-a placut acest articol aboneaza-te prin mail!

Similar Posts:

Comments

Laurentiu-Guran.ro

No Comments

Leave a Reply