Tu te grabesti pe trecerea de pietoni? -Laurentiu-Guran.ro

Tu te grabesti pe trecerea de pietoni?

Nu, nu cu voi vorbesc dragii mei vizitatori. Voi stiu ca sunteti educati. Cuget si eu acilea cu voce tare. Sau cu degetele pe tastatura. Si probabil ca o sa simtiti nevoia sa trimiteti cugetarea asta altora, care chiar au nevoie sa o citeasca. Do not hesitate, please, do it!

Stiu, ai impresia ca strada e a ta. Ca ai mostenit-o de la ma-ta. Pentru ca tu ai prioritate. Ca asa spune legea: soferul trebuie sa opreasca la trecerea de pietoni. Si stiu, unii soferi se fac ca nu te vad si trec pe langa tine ca si cand n-ai exista, improscandu-te eventual si cu apa ce balteste pe marginea drumului.
Si atunci, de frustrare, atunci cand unul mai “fraier” opreste, vrei sa te faci remarcat. De el, cel care a oprit si de ceilalti “fraieri” care au facut coloana in spatele lui in intervalul de 5 minute pe care-l socotesti tu necesar sa treci o strada.
De ce-ai grabi pasul? Ce, tu nu esti smecher? Nu, ma, esti doar frustrat. Si dobitoc. Si mitocan. Ce conteaza ca batranelul care statea si el la trecere a grabit pasul atat de tare incat te-a depasit cu riscul de a ajunge pe trotuarul celalalt obosit de efortul fizic facut, destul de mare pentru varsta lui? Nu poate fi un exemplu pentru tine. El a crescut in alta epoca! Pe cand tu te-ai nascut si ai crescut in epoca mitocanilor. Si a pitzipoancelor.
Ooooo, da, caci toate cele de mai sus sunt valabile si pentru tine, draga pitzi. Asadar, da, tu nu esti smechera, nici cool. Esti o taranca frustrata. Si tare mandra de unghiile tale roz! Iar trecerea de pietoni pentru tine este barul din Bamboo. Pe care tu te urci si dansezi batand pasul pe loc! Nu il traversezi in fuga! Trebuie sa te vada toti soferii si eventual sa claxoneze dupa tine ca sa te simti tu importanta, sa dai capul pe spate si sa le arati ca o adevarata doamna ce esti degetul mijlociu.
Iar cel mai grav e cand sunteti impreuna. Cocalarul si pitzipoanca. Caci ea merge pasind ca o caprioara avariata iar tu tantos scrutezi cu privirea in spatele fiecarui parbriz, doar doar s-o trezi vreun sofer neinspirat sa comenteze ceva ca sa poti si tu sa-i demonstrezi ei minunata-ti barbatie.

Caz real: Azi o pitzi ce traversa strada citea, foarte absorbita de lectura de altfel, o revista glossy.

Iar daca nu esti nici cocalar, nici pitzipoanca, gandeste-te! N-ar fi mai ok sa te grabesti un pic pe trecerea de pietoni? Se vor gasi cativa care sa aprecieze gestul tau, sunt sigur!

Daca ti-a placut acest articol aboneaza-te prin mail!

Similar Posts:

Comments

Laurentiu-Guran.ro

Tags:

3 Comments

 1. Eu i-as fi zis : Papusa, nu te grabi… mergi te rog mai incet sa te pot admira in liniste… Sa vezi ce o lua din loc! Bineinteles, dupa ce iti arunca o privire “necrutatoare” :)

  Reply
  1
 2. S_a suparat GURAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aveti grija toti :D…Ai dreptate Laur, multi ratati…..dar tot timpul conteaza perspectiva din care privesti…imi aduc aminte ca intr-o seara cand veneam din becker eram acolo la trecere la unirii si am stat vreo 3 minute si ma uitam asa la masini…fara motiv ! si m-a claxonat grav unu dar nu intelegeam care e faza…deeeeeeeeeeeeeeci…..TRAVERSATI MA MAI REPEDE !!!

  Reply
  2
 3. a da am uitat sa specific…era dupa acea seara fenomenala in care ne-ati incantat cu absolut tot repertoriul lui bob dylan :)))…eram spart !!! poate d-aia nu am inteles ce se petrece…prin martie 2009 !

  Reply
  3

Leave a Reply