Politica. Sau sex. -Laurentiu-Guran.ro

Politica. Sau sex.

Un lucru e clar. Politica vinde. Si vinde al dracului de bine. Altfel n-ar fi toate posturile pline de basesti, geonesti (sau care e pluralul de la Geoana?), crini, opresti, kelemeri si altii ca ei.
Intrebarea se pune: de ce vinde atat de bine? De ce vand atat de bine niste actorasi pusi sa se certe intre ei de niste oameni cu bani care trag toate itele si care la final hotarasc cine, unde si de ce iese. Si asta in functie de nevoile lor, nu ale noastre?
Ok, sa admitem ca din carti n-am invatat inca treaba asta, cum ca oriunde in lumea asta banul dicteaza iar prostimea voteaza … degeaba … pentru ca apoi smecherii sa-si imparta afacerile si zonele de influenta … Sa zicem ca habar n-avem ca democratii si republicanii isi impart pe rand postul de presedinte al SUA, sa ne facem ca nu credem ca singurul presedinte american asasinat a fost asasinat de catre sistem pentru ca se ridicase impotriva lui. Toate astea sunt teorii ale conspiratiei puse pe tapet de oameni nebuni. Bun, toate astea NU s-au intamplat niciodata afara.
Dar la noi? In 20 de ani de asha zisa “democratie” noi de ce n-am invatat? De ce n-am invatat ca oricine iese la putere iese ca sa-si imparta flote, apanove, reneluri, alro-uri, fonduri europene, tigareta 1,2,3… De ce n-am invatat ca toti presedintii votati de noi, votati pe principiul “ca sa nu iasa celalalt” ne-au creat profunde dezamagiri si au fost, pe rand in functia de “cel mai prost conducator pe care l-a avut Romania vreodata”. Si atunci de ce stam noi si cascam gura la ei? De ce facem audiente? De ce ne pierdem timpul cu ei?

Si acum… Eu mai stiu un lucru care vinde cel putin la fel de bine ca politica. SEXUL. Si daca vinde, inseamna ca le face lor concurenta. Asa ca propun urmatoarea chestie:
Cum ar fi ca firmele de cablu in loc de TVR, PROTV, ANTENA 1 … bla bla – sa aiba pachet standard: Private Spice 1, 2, Playboy TV 1, 2 … si atat!
Voi ce-ati prefera? Un marinar chior sau o blonda (nu cea de la Cotroceni) ?
:))

Daca ti-a placut acest articol aboneaza-te prin mail!

Similar Posts:

Comments

Laurentiu-Guran.ro

Tags: ,

One Comment

 1. Laurentiu,

  Incerc sa nu scriu un comment mai mare decat articolul, dar deja cand ma uit in spate zic: Doamne, ce de litere!
  Nu contest mai nimic din ce ai scris tu mai sus,in ideea in care mai nimeni nu doreste putere pentru realizarea interesului general, insa noi cu totii ar trebui sa pretindem de la ei daca nu o activitate la cele mai inalte standarde de integritate si profesionalism, macar o limita a bunului simt.
  Peste tot in lume situatia este aceeasi: politica=bani. Sa nu uitam de la ce a pornit UE. Dar de aici pana a minti fara nerusinare, a incalca legea, a folosi institutii pentru santaj, a pedepsi oameni nevinovati etc. etc. este cale lunga si nu stii nicoadata cand si pe care dintre noi ne afecteaza.
  Principiul “ca sa nu iasa celalalt” poate avea efecte (admit ca sansele sunt firave) pe termen lung sau cel putin votul e singurul instrument neconsumator de timp pentru sanctionare.
  De acord cu propunerea ta – sa aiba pachet standard: Private Spice 1, 2, Playboy TV 1, 2 … pe langa cele cu politica

  Reply
  1

Leave a Reply