La ce ne-a trebuit oare criza? -Laurentiu-Guran.ro

La ce ne-a trebuit oare criza?

Am spus-o de multe ori:
“Criza” asta e contrafacuta.
E un mare tam-tam la care fraierii pun botul.
Uite, ce spuneam in ianuarie:

Deci… acum un an eram bombardati cu “ura, razboi, razboi, ura”. Acum cu ce suntem bombardati? “criza, foame, recesiune, criza…criza…criza”. Nu vi se pare dubios de familiar? Culegi ceea ce semeni, right? Da, doar ca unii seamana criza… si tot ei culeg “roadele”. Nu vreau sa-mi inchipui cam ce averi se fac si se vor face in “criza” asta. Si nu de bani e vorba. Nu banii sunt averea. Banii sunt niste hartii fara valoare. Avere inseamna proprietati, aur… Chestii pe care unii o sa le cumpere ieftin perioada asta. Deci. Nici o criza. Nu murim de foame. Eu unul mi-am promis sa profit si eu de “criza” asta. Nu numai altii. Aveti ceva de vanzare? Hai, ieftin, ca e criza!

Si exact asa a fost. Am fost bombardati in fiecare zi, pe toate canalele, de cuvantul “criza”. Criza loveste toate domeniile. Stiri marunte, presarate in fiecare zi, cu scopul de a ne umple cotidianul, avand un singur rezultat: FRICA. Chiar si eu am scris, ironic, cum criza loveste pana si prostitutia din Amsterdam. Ce sa intelegem din toate astea, din tot acest terorism mediatic practicat la scara larga? Ca pe toti poate sa ne loveasca criza, ca suntem mici, ca suntem expusi riscului. Riscului de a ramane fara job-uri, fara case, fara bani de mancare. Rezultatul? Pe plan local, ne imprumutam de 20 de miliarde de euro. 20 de miliarde!!!
Pe plan mondial… aflam de aici ce ni se pregateste. Un Big Brother financiar mondial care sa fie atent la toate miscarile de pe piata financiara.
Ne-am cam lamurit si cu criza asta cum e, nu? Vor sa ne faca mai datori si binenteles mai “supravegheati”. Adica mai controlabili.
Adica nu numai ca ne imprumutam, ci, de frica, ne lasam si controlati. La fel cum s-a intamplat si cu 9/11 si masurile luate dupa.
Uite, sa luam un paragraf din articolul respectiv:

In Statele Unite, presedintele Obama a propus Congresului extinderea puterilor Federal Reserve (sistemul de banci centrale americane) pentru a monitoriza bancile, marile companii si fondurile de investitii, in tentativa de a evita noi falimente ca Bear Stearns, Lehman Brothers sau AIG.

Cum ati spus? Federal Reserve? Adica congregatia aia privata de bancheri care controleaza cum vor ei intreaga economie americana sub palaria de “Federal“. Federal adica de stat, nu? Nu! Federal adica PRIVAT. Asa incearca sa ne pacaleasca… si au cam reusit. E, acu ne-am prins si de ce a iesit Obama presedinte, nu?

Pentru referinta, de revazut Zeitgeist.

P.S. M-am ferit sa folosesc cuvinte de genul: conspiratie, masonerie, marea ordine mondiala. Pentru a putea inlesni lectura si celor care cred ca tot ce zboara se mananca.

Later edit: Am pus si filmul. Zeitgeist.

Daca ti-a placut acest articol aboneaza-te prin mail!

Similar Posts:

Comments

Laurentiu-Guran.ro

Tags: , , ,

4 Comments

 1. iar Zeitgeist? man, you have an obsession

  Reply
  1
  • Cine vorbea…
   Culmea e ca imi amintesc ca am postat filmul undeva si nu-l mai gasesc…

   Reply
   1
   • adica cine vorbea de obsesii zici tu… ooops! am fost descoperita. asa e. “eu nu mă joc, ci fac strategii, eu nu flirtez, ci fac obsesii”

    lecitina, ti-am mai spus eu.
    pe stic am filmul asta de te obsedeaza pe tine si Ghosts of Girlfriends Past. il prefer pe al doilea.

    Reply
    1
 2. Zeitgeist e cam depasit. Ia cauta Secret Rulers of the World pe YouTube , sa vezi acolo explicatii.

  Reply
  2

Leave a Reply